Retningslinjer for informasjonskapsler

Personvernerklæring og informasjon om cookies hos Frends AS



Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Frends AS, heretter Frends, samler inn og bruker personopplysninger. 

Vi følger til enhver tid gjeldende regler for behandling av personopplysninger, herunder personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). 

Frends, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.



Dette regnes som personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson, som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og evt fødselsdato. Opplysninger om hvordan du bruker Frends.no for eksempel hvilke sider/produkter du har sett på, kan også være personopplysninger.



Formålet med behandlingen

Det er frivillig for de som besøker Frends.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og bruke kontaktskjema. 

Vi bruker personopplysningene som vi samler inn til følgende formål:

  • Levere tjenesten

For eksempel må vi ha kontaktinformasjonen din for å sende ordren til deg

  • Salg og markedsføring

Vi holder dere oppdatert via nyhetsbrev basert på ditt samtykke eller gjeldende lovgivning.

  • Statistikk

Informasjon innhentes for at Frends AS skal få ytterligere informasjon om brukerne. Dette inkluderer blant annet å finne ut hvordan brukerne kommer til frends.no, samt å spore generelle bruksmønstre til brukerne på våre nettsider. Vi analyserer data fra store grupper brukere for å forbedre og videreutvikle tjenesten vår.

  • Norsk lov

Overholde bestemmelser i norsk lov, for eksempel i sammenheng med bokføringsloven.



Rettslig behandlingsgrunnlag

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, samt når behandling av persondata er nødvendig for å oppfylle en avtale med kunden eller for å oppfylle rettslige forpliktelser.



Hvilke personopplysninger behandles og hvor hentes de fra?

Vår nettbutikk samler og oppbevarer navn, adresse og telefonnummer på våre kunder. Dette må vi for å kunne fullføre kjøpet og levere varene til deg. Vi forholder oss til personopplysningsloven (PDA) og behandler all personlig informasjon med den høyeste diskresjon.



Vi henter personopplysninger om deg som:

  • du gir til oss når du registrerer deg og bruker våre tjenester

  • registreres automatisk når du bruker tjenesten

  • Informasjonskapsler



Utleveres opplysningene til tredjeparter?

Frends vil ikke selge personvernopplysninger til en tredjepart, men vi bruker samarbeidspartnere som behandler og lagrer opplysninger.



Sletting og arkivering av opplysningene

Vi forholder oss til personopplysningsloven (PDA) og behandler all personlig informasjon med den høyeste diskresjon. Du kan kontakte oss hvis du ønsker å vite hvilken informasjon vi har lagret om deg.



Dine rettigheter

Frends forholder seg til den registrertes rettigheter og plikter som beskrevet i Norsk Lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven).



Du har rett til:

  • Du har krav på informasjon om hvordan Frends behandler dine personopplysninger

  • Innsyn i egne personopplysninger, samt korrigering og/eller sletting av disse

  • Begrensning av behandling av personopplysninger

  • Dataportibilitet

  • Innsigelse mot behandling av personopplysninger



Du har rett til å klage på behandling som gjøres av dine personopplysninger til Datatilsynet, se mer på www.datatilsynet.no



Slik sikrer vi dine personopplysninger

Beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig for Frends og vi arbeider kontinuerlig med å beskytte personopplysninger.

Informasjonssikkerheten ivaretas etter §13 i personopplysningsloven der det står beskrevet at det stilles krav til den behandlingsansvarlige om tiltak som sørger for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.



Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som lagres i nettleserens minne når du laster ned en nettside. De fleste nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen for sine besøkende. 

Brukeren må ha samtykket til bruk av cookies, og det må finnes klar og tydelig informasjon om hvilke cookies som brukes, hvilke opplysninger som brukes, formålet med bruken og hvem som bruker opplysningene jf. ekomloven §2-7b.

Du kan både slette og blokkere cookies i nettleseren din, men merk at mange nettsider ikke vil fungere optimalt uten.

Vi bruker følgende informasjonskapsler på vårt nettsted 

Nødvendig

Disse informasjonskapslene bidrar til grunnleggende funksjoner på nettsiden, og nettsiden kan ikke fungere som den skal uten disse. Disse informasjonskapslene utløper i løpet av 1 time.


Google Analytics

Samler data om hvordan den besøkende bruker nettsiden.



_ga

Uløper: 2 år

_gat

Utløper: når nettleseren lukkes

_gid

Utløper: når nettleseren lukkes

Collect

Utløper: når nettleseren lukkes

ads/ga-audiences

Utløper: når nettleseren lukkes.

Kontaktinformasjon

Spørsmål og andre henvendelser kan rettes kundeservice@frends.no.